Városi madarak

Mert a madarak számítanak ránk!

Érdekességek

A városi madarak nem természetes élőhelye a város, viszont a XXI. századi élőhelypusztulások miatt néhány madárfaj a város betontömbjei és tornyai között találta meg új otthonát, a több élelem és fészkelőhely reményében. A városban élő madarak kész túlélők, olyan érdekes és furcsa dolgokat művelnek, mely az ember számára megdöbbentő és elgondolkodtató. Íme példák, melyek ebbe a kategóriába tartoznak: 

A vörösbegy, mikor leszáll az este és felgyulladnak a fények, akkor dalra fakad.  vorosbegy2.jpg
 tej-kek_cinege.jpg A kékcinege néha-néha kilyukasztja a csőrével a tejesüveg tetejét, és a tej tetején kiült tejszínbe beleszürcsöl.
Nyáron az autók hűtőrácsára rengetek bogár csapódik. A parkoló autók terülj-terülj asztalkám a a verebek és más rovarevő madarak számára.  auto-vereb.jpg
 szen_cinege.jpg A városi széncinegék magasabb hangon dalolnak mint vidéki társaik, mivel a város zaja gyakran elnyomja a madarak énekét.
A város szeméttelepjei általában zavartalanok. A madarak olyan kis zugokat is találnak, ahol több fészekaljat is felnevelnek. A képen egy vörösbegy látható, ahogy egy kidobott teáskannában nevelgeti fiókáit.  kannafeszek.jpg
 galamb2.jpg

A városi galambok urbanizálódtak a legjobban.  Nem zavartatják magukat a szökőkutakban és nyugodtan iszik az ivókútból a járókelők és a forgalom ellenére is.

Megfigyelheted, hogy egy kiszemelt fészekbe egy óra alatt hányszor látogatnak el a szülők. Lejegyezhető, ha rajzolunk egy órát és bejelöljük rajta a perceket. Amikor ez egyik szülő annál a percnél húzunk egy vonalat. Ez a blokkolóóra .  kis_blokkoloora.jpg

madarora.jpg

A madáróra, vagy csivitelő óra egyfajta óra, mely a madarak ébredési idejét veszi alapul. A különböző vilgossági fokozatok más-más madárfaj ébredési ingerét váltja ki. Persze a madarakhoz nem lehet órát igazítani, így néhány perces csúszás is előfordulhat. Ezek az időpontok a nyári időszámításnak felelnek meg. De nem minden madár koránkelő. Például a nagy fakopáncs hétalvó, csak 9 óra után hajlandó felkelni és utána kezdi meg a fák kopogtatását.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 154
Heti: 1 017
Havi: 3 357
Össz.: 755 625

Látogatottság növelés
Oldal: Érdekességek
Városi madarak - © 2008 - 2018 - varosimadarak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: meggyvágó - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »